Dobrodošli na spletni strani “Mobilne igre v mladinskem delu” (mGames in YW).

Projekt podpira Program Erasmus+ Evropske unije.  

 

Glavni cilj projekta je izboljšati sposobnosti mladinskih delavcev, učiteljev in pedagogov pri razvoju metodologije za oblikovanje in implementacijo mobilnih iger v mladinskem delu. Pri projektu bomo razvili tudi sklop mobilnih iger s področij podjetništva, medkulturnega učenja in zelenih veščin, torej tem, ki so v ospredju številnih mladinskih izobraževalnih tečajev, mobilnosti, seminarjev in drugih dogodkov. V projekt je vključenih 6 partnerskih organizacij iz 5 držav – Bolgarije, Nemčije, Slovenije, Poljske in Italije.    


Na tej spletni strani so na voljo naslednje informacije:

 

- V meniju “Teorija” so štiri kategorije – Podjetništvo, Zelene veščine, Medkulturno učenje ter mGames in mladinsko delo. V prvih treh se nahajajo informacije in izobraževalni materiali v zvezi s posamezno temo, zadnja pa pojasnjuje pomembnost sodobnih medijskih naprav za mlade ter predlaga načine vpeljave mobilnih iger v izvenšolske dejavnosti. 

- Pod naslovom “Mobilne igre” so dostopne vse tri igre z ustreznimi opisi, njihove slikovne predloge ter povezavi na App Store in Google Play, od koder lahko prenesete posamezne namestitvene datoteke. Vse tri igre so popolnoma brezplačne. 

- V meniju “Viri” so tri kategorije – Dokumenti, Uporabne povezave in Prenosi. V sklopu Dokumenti najdete razne dokumente, ki so bili razviti v okviru projekta – letake, priročnik, izobraževalne komplete itd. Uporabne povezave vsebujejo URL naslove do dokumentov in podatkovnih baz v povezavi z omenjenimi temami. V Prenosih lahko neposredno prenesete razvojna orodja in sami začnete z izdelavo mobilnih iger. 

- V kategoriji “Projekt” najdete informacije o projektu in sodelujočih partnerskih organizacijah.        

 


 

Projekt podpira Program Erasmus+ Evropske unije. Vsebina projekta je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.