Unity

Unity je fleksibilna in zmogljiva razvojna platforma, ki omogoča ustvarjanje multiplatformnih 3D in 2D iger in interaktivnih izkušenj. Gre za popoln ekosistem, primeren za vsakogar, ki želi svoj posel graditi na ustvarjanju visokokakovostnih vsebin in povezovanju z najzvestejšimi in najbolj navdušenimi igralci in strankami.

 

Construct 2

Construct 2 je revolucionarno, visoko zmogljivo programsko okolje za ustvarjanje iger v jeziku HTML5, ki ga je posebej za razvoj 2D iger razvilo podjetje Scirra Ltd. Omogoča hitro oblikovanje iger po sistemu potegni-in-spusti, s pomočjo vizualnega urejevalnika in na vedenju osnovanega logičnega sistema – brez kodiranja!

 

Unreal Engine

Igralni pogon Unreal Engine so razvili v podjetju Epic Games. Gre za popoln sklop orodij za razvoj iger, ki so ga razvili razvijalci iger, za razvijalce iger. Od 2D mobilnih iger, do uspešnic na konzolah in tehnologije VR, Unreal Engine ponuja vse, kar potrebujete za začetek, rast in izstopanje v množici.

 

Cocos2D-x

Cocos2d-x je odprtokodni igralni pogon pod licenco MIT. Uporablja se lahko za razvoj iger, aplikacij in drugih medplatformnih interaktivnih programov, ki temeljijo na grafičnih uporabniških vmesnikih.

Cocos2d-x razvijalcem omogoča, da izkoristijo obstoječe znanje jezikov C++, Lua in Javascript za medplatformno uporabo v sistemih iOS, Android, Windows Phone, Mac OS X, Windows Desktop in Linux ter tako prihranijo čas, trud in stroške. Cocos2d-x je hiter, preprost za uporabo in založen z učinkovitimi funkcijami.

Cocos2d-x s pridom uporabljajo posamezniki, navdušenci in velika podjetja.