Unity

Unity е гъвкава и мощна платформа за разработване на 3D и 2D. Unity се използва за създаването на видео игри за уеб сайтове, компютърни платформи, конзоли и мобилни устройства.

 

Construct 2

Construct 2 е мощен редактор направен специално за разработването на 2D игри, създаден е от Scirra Ltd. Construct 2 позволява на всички да създават игри бързо и лесно само чрез влачене и пускане(drag-and-drop) на различни елементи, като логиката е базирана на поведения и събития.

 

Unreal Engine

The Unreal Engine е платформа за създаване на игри, разработена от Epic Games. Представлява пълен пакет от най-различни инструменти, нужни за създаването на една игра, които са направени от разработчици на игри. Unreal Engine-а дава всичко нужно за създаването на игри за телефон до игри за конзоли.

 

Cocos2D-x

Cocos2D-x е платформа за създаване на игри с отворен код. Освен за игри може да се използва и за създаване на други приложения за различни платформи, които разполагат с графична среда. Използва се както от големи компании, така и от частни лица.